Πρεσσοθεραπεία

Ηπρεσσοθεραπεία είναι μια συσκευή λεμφικής παροχέτευσης και αποσυμπίεσης, η οποία έχει σχεδιαστεί για την βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και συμβάλει στην αποκατάσταση και ανακούφιση των πονεμένων ή τραυματισμένων μυών. Πρόκειται για μια επαναστατική διαδικασία η οποία αυξάνει την φλεβική και λεμφική ροή.

  • Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνοντας το οξυγόνο.
  • Κινητοποιεί την λέμφο και βοηθά στην αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.
  • Διεγείρει και τονώνει τους μυς και τις αρθρώσεις, και ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς. Βοηθά στην χαλάρωση, ξεκουράζει και ανακουφίζει τους μυϊκούς σπασμούς.
  • Ενδείκνυται για λεμφοίδηματα, πρησμένα πόδια και χέρια, κατακράτηση υγρών, οιδήματα από ακινησία, αιματώματα, μυϊκούς τραυματισμούς, θλάσεις μυών, αθλητικές κακώσεις.
pressotherapy
pressotherapy

IMPULSE - καινοτόμο ιατρικό σύστημα που εφαρμόζει συνδυαστικά Κρυοθεραπεία και Πρεσσοθεραπεία μέσω ανατομικά σχεδιασμένων προσαρτημάτων που εφαρμόζονται σε διαφορετικές περιοχές του σώματος: γόνατο, ποδοκνημική, ώμο, χέρι, καρπό. Είναι η ιδανική συσκευή για την εφαρμογή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου R.I.C.E. (Rest, Ice, Compression, Elevation) που βάσει εκτενούς βιβλιογραφίας θεωρείται πολύ αποτελεσματικό στην ταχύτερη αποκατάσταση χρόνιων και οξέων μυοσκελετικών τραυματισμών και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης μετά από ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Τα οφέλη που προσφέρει η εφαρμογή IMPULSE περιλαμβάνουν αγγειοσυστολή, αντι-οιδηματική δράση, λεμφική παροχέτευση, μείωση πόνου στις αρθρώσεις, μείωση μυϊκών σπασμών, αύξηση κυτταρικής οξυγόνωσης.